Pikaesittely viimeisen 3 vuoden aikaisista tuotoksista

Innostuin ompelusta ja erityisesti juhlamekkojen tekemisestä ollessani 15 vuotias ysiluokkalainen ja tästä saan kiittää taitavaa koulumme käsityön opettajaa ja juhlapukukurssia! Perus jutut opin kyseisellä kurssilla ja uudet taidot onkin sitten opittu kantapään kautta itse myöhemmin :)

Nykyään teen vaatteiden kaavat pääsääntöisesti itse eli harvoin käytän valmiita kaavoja. Mekot ja voimistelupuvut ovat vahvuuteni ja niihin olen panostanut erityisesti. Tarkoituksena olisi alkaa laajentaa osaamista tässä pikku hiljaa..

Juhlapukukurssilla tein kolme mekkoa, jotka olivat ensimmäiset tekemäni mekot tai ylinpäätään vaatteet ikinä. Niissä oli vielä hiukan tekniikka hakusessa, mutta lopputulos sillon mielytti..;)


Lukion ensimmäisenä vuotena oli taukoa ompelusta, ei nimittäin yhtäkään mekkoa syntynyt ennen kevään päättäreitä, jolloin oli perhetutumme ylppärit. Sinne tein mekon itselleni lyhyellä varotusajalla kolmessa päivässä ja lopputulos oli tälläinen:























Kesällä 2013 alkoi kaksi isompaa projektia; vanhojentanssimekko ja 13 kpl voimistelupukuja.

FLORIDAN MEKKO
Löysin Floridassa helmikuussa 2013 olessani aivan ihanan vanhojentanssimekon! Valitettavasti mekko oli liian iso ja tilaus olisi kestänyt liian kauan :( Yritin etsiä mekkoa netistä viikkoja, mutten löytänyt edes mitään saman tapaista.  Mekossa oli laskostettu olkain, joka olise mihin rakastuin.

En olisi ikinä uskonut tekeväni vanhojentanssimekon itse! Ainakaan ilman kaavoja tai ohjeita..

Projekti alkoi sillä että menin katselemaan mekkoja liikkeeseen ja sovittelin muutamia, jolloin samalla yritin päästä perille miten ne oli tehty ja mitä kaikkea piti huomioida.

Aloin piirrellä luonnoksia ja kaavoja. Luonnoksia on ollut varmaan kymmeniä erillaisia ja kaavoja piti testata muutaman kerran ennenkuin onnistuivat täysin.

Kankaat, ohutta tylliä lukuunottamatta, tilasin saksalaisesta kankaita.com verkkokaupasta. Ja tyllin ostin eurokankaasta. En ollut täysin tyytyväinen materiaaleihin mutta kyllä niistä silti kestävän mekon ja korsettikiinnityksen sai aikaan :)

Vanhojenmekon teon jälkeen luottamus omaan ompeluun kyllä kasvoi hurjasti ja huolellisuus parani myös!

Teen myöhemmin ihan oman jutun vanhojenmekon vaiheista! Tässä muutamia kuvia valmiista mekosta :)



Samana kesänä aloitin tekemään valmennettavalleni joukkuevoimistelu joukkueelle kisapukuja.
Taaskaan en löytänyt sopivia kaavoja, joten tein itse ne. Kankaat pukuihin tilasin Flextex.fi :stä, suosittelen lämpimästi ja tilaan itse joukkueen uusiin pukuihin myös kankaat sieltä : )

Muutamia kuvia ensimmäisestä tekemästäni kisapuvusta (tämän jälkeen oli jäljellä vielä 11 pukua ) 










Pian alkaa uusien pukujen teko kymmenelle voimistelijalle. Tässä hiukan esimakua tulevasta lappalais-talvi aiheisesta puvusta ;)




Viimeisen kuukauden aikana olen tehnyt kaksi mekkoa lähes samoista kaavoista. Toinen tuli pikkusiskolleni ala-asteen päättäreihin ja toinen oli kaasomekkonani viime perjantain hyvän ystäni häissä :) 
Tämä kaason mekon kanssa tuli hieman kiire kun kankaat eivät saapunetkaan ajoissa. Mekko syntyi noin vuorokaudessa, taisi olla ennätys...


Pikkusiskoni yksiolkaiminen päättärimekko



Kaasomekko


Näiden lisäksi olen tehnyt muutamia paitoja, toppeja ja hameita sekä muokkailut ja kaventanut kaikenlaista.

Esimerkiksi tämä paita on  yksi itse tekemistäni, samoin myös toinen saman mallinen paita hiukan muunneltu tumman sininen. 


Jatkossa alan ottamaan kuvia myös teko vaiheessa, jotta saan julkaistua tänne!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Telinevoimistelun harjoituspuku

Asiakastyö: kilpa-aerobic kisapuku osa 2

Ensimmäinen asiakastyö: Kilpa-aerobic kisapuku :)